Mijn foto
Naam:
Locatie: Waalwijk, Noord-Brabant, Netherlands

Illustrator and comic artist living in the Netherlands, near Rotterdam. Attending a study in Animation at the Art Academy. Hoping to make some sweet animated movies in the near future! Portfolio: iamshotaro.com Blog: aimeetv.blogspot.com

maandag, juli 17, 2006

10. My Precious

10 Comments:

Anonymous sam said...

Mooi getekend

2:25 p.m.  
Blogger Menno said...

Welke cd?

6:46 p.m.  
Blogger aimee said...

menno: het was KT Tunstall - eye to the telescope :) erg coole CD.

10:23 p.m.  
Blogger Snijbonenmolen said...

Aimee, als je het origineel hebt is het compleet legaal om de nummers te downloaden hoor, zo ben ik destijds ook weer aan de laatste nummers van "the distance to here" van Live gekomen.

9:57 a.m.  
Anonymous Jelena Saiso said...

En anders moet je hem gewoon ruilen... of ben je daar te eerlijk voor ;P

10:53 a.m.  
Anonymous Krulle said...

@snijbonenmolen: nee, het word niet legaal. Aleen is de kans, dat iemand jouw schuldig spreekt veel kleiner (je hebt het al een keer betaald: de eigenaar van de rechten zal minder snel iets zeggen, je hebt de originele CD in de kast staan: de rechter zal minder snel een straf beslissen). Maar de rechten tot kopieeren heb jij alleen van je eigen kopie, je mag nooit van iemand anders kopie kopieëren!
Sommige Labels ruilen kapotte CD's, vraag maar bij de consumentenservice. Bij krassen door een gevallen CD o.d. doen de meesten het (ik heb al CDs door Sony, Bertelsmann en WB laten ruilen).

Copyright zegt het al, het recht van kopieëren heeft aleen de eigenaar van het copyright; behalve jouw wettelijke recht op privékopieën van de door jouw gekochte CD's, MC's en LP's.

Maar toch is het zonde als zoiets gebeurd...
In Aken hadden sommige copyshops CD-Repair. Daarbij word een laagje kunststof op de CD opgebracht, verdeelt, gehard en weer op de goede dikte afgesleepen. Daarmee kan jij vele CD's repareren (als de krassen niet te diep gaan). Kan je inmiddels ook als klijnere versie voor thuis kopen. Meschien helpt google bij het vinden van deze service.

3:19 p.m.  
Blogger Snijbonenmolen said...

Krulle: Van het merendeel van software en muziek is het toegestaan om een backup te bewaren, hoe je die backup verkrijgt maakt wettelijk niet uit. (er zijn zelfs bedrijven bij die de mogelijkheid bieden je kapotte schijfje in te leveren voor een goede, maar ik weet niet op dat met muziek-cd's ook lukt)

8:40 a.m.  
Anonymous Michael said...

Altijd vervelend als er iets mis is met een nieuwe cd.

En om nog even een noot aan het copyrightdebat toe te voegen:
Je mag zeker downloaden Aimee. Volgens de huidige copyrightwetten is downloaden legaal. Content waar copyright op staat aanbieden voor downloads niet. Wanneer je dus download en het meteen weer van je harde schijf afhaalt/niet aanbiedt via een peer-to-peer systeem, is er niets aan de hand.

10:16 a.m.  
Blogger Ravhin said...

Een CD repareren kan je doen met autowas en een zacht doekje. De CD rond inwrijven (in de leesrichting dus) met de autowas, even in laten drogen en met een schone doek weer uitwrijven. Ik heb het bij drie CD's geprobeert, en het werkt in ieder geval goed genoeg om met Exact Audio Copy een goede kopie te maken.

8:58 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Bedankt voor de interessante informatie

12:15 a.m.  

Een reactie posten

<< Home