Mijn foto
Naam:
Locatie: Waalwijk, Noord-Brabant, Netherlands

Illustrator and comic artist living in the Netherlands, near Rotterdam. Attending a study in Animation at the Art Academy. Hoping to make some sweet animated movies in the near future! Portfolio: iamshotaro.com Blog: aimeetv.blogspot.com

zaterdag, september 16, 2006

54. Ken ik jou niet ergens van?

7 Comments:

Anonymous Tjaard said...

Sja...

Ik niet oordelen over iets waar ik verder niks van weet. Maar ik denk wel dat je je goed moet beseffen dat "het goed maken" ijdel is als je het daarbij laat en de oorzaak van de onvrede niet aanpakt. Met het goed maken open je de weg voor een oplossing, het is niet de oplossing zelf. De oplossing zelf betekent dat je moet werken en offers moet brengen. Eigenlijk is de bereidheid daartoe de maat van hoeveel de vriendschap je werkelijk waard is.

Misschien zit ik er totaal naast, maar het eerste wat ik dacht was "hee, dat was ik een maand geleden!". Ik hoop eigenlijk maar dat ik ernaast zit en deze situatie totaal anders is...

1:07 a.m.  
Anonymous Mam said...

De pijn in iemands hart kan soms zo overweldigend en allesomvattend zijn dat er geen plaats meer is voor iets anders. Toch moet je juist zo'n vriendschap niet loslaten. Die pijn zal ooit overgaan maar de vriendschap die hieruit kan ontstaan gaat misschien een leven lang mee en is daarom dus absoluut de moeite waard. Nooit is wel erg lang!

12:56 p.m.  
Anonymous Krulle said...

Nou, ik weet niet wat je gedaan of gezegd hebt.
Bij misverstanden die tot deze scheiding leiden is het in mijn ervaring, als je tegen die persoon vertellen wilt, wat jij werkelijk gedaan en bedoelt hebt, vaak makkelijker een brief te schrijven dan alles mondeling te verklaare. Vooral omdat de andere vaak niet luisteren wil.
De tweede reden is, je hebt meer tijd de goeie woorden te zoeken. Je kan het twaalf keer schrijven, en hij/zij leest toch maar de beste versie.
De derde reden, de andere kan de brief eerst weg stoppen en pas na een maand, als de pijn al een stukje minder vers is, lezen. En hji kan het een tweeede keer lezen. of een derde keer.
Jij kan er een kopie voor je zelf maken, voordat jij hem opstuurt. Dan kan jij zelf lezen, wat jij geschreven had. En als hij de brief zomaar weg gooit, kan jij later een nieuwe stuuren (zamen met een mooie foto van jullie twee als herinnering aan gemeezaam doorgemaakte dingen).
Of nog een cadeautje voor kerst of verjaardag opstuuren met een begeleidbriefje, waarin je schrijft, dat jij meschien niet voor die dingen die gebeurt zijn sorry zegt, maar omdat die vriendschap weg is. Daarvoor zeg je sorry.

Success!

Mij is dat gelukkig niet zo gebeurd. En mijn eigen geheugen is slecht genoeg, dat ik vergeet, wat anderen tegen mij slechts gezegd hebben. Dat is altijd goed voor mijn voriendschappen....

Nog iets:
Don´t take life too seriously. You cannot survive it!

2:26 p.m.  
Blogger Mike said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

5:16 p.m.  
Blogger Mike said...

De band het Goede Doel (Henk Westbroek en Henk Temming) zei ooit in het liedje 'Vriendschap': "Een keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie..". Nu klinkt dit wel erg negatief en ik onderschrijf deze uitspraak niet volledig.

Maar het gebeurt natuurlijk vaak genoeg dat vriendschappen ophouden te bestaan om wat voor reden dan ook. Vaak gaat het om iets heel kleins dat buiten proporties wordt opgeblazen.

Net als bij een liefdesrelatie bestaat de kans dat het nog goed komt, maar vaak ook niet.

Mensen komen en gaan in je leven. Zo werkt 't nu eenmaal.

5:19 p.m.  
Anonymous Tjaard said...

@mam: een andere optie is dat je in een vicieuze cirkel komt. Als je niet bereid bent de oorzaak van die pijn aan te pakken en aan de vriendschap te werken kun je beter wel loslaten omdat anders het liedje fijn van voor af aan begint.

Je kunt niet in een roze wolk gaan kruipen als je een ruzie goedgemaakt hebt en alles weer koek & ei lijkt. Dat is het in stand houden van een leugen waar je telkens weer lekjes moet dichtstoppen om 'm omhoog te houden. Bereidheid door het stof te gaan, pijn te lijden en consessies te doen om structureel iets in de vriendschap te investeren is iets waaruit een vriendschap kan ontstaan die misschien een leven lang mee kan en daarom absoluut de moeite waard is. Goede bedoelingen zonder daden zijn volstrekt waardeloos, aan de vruchten kent men de boom.

Half werk doe je een ander en jezelf mee tekort.

9:44 p.m.  
Anonymous 'le colonel' said...

geven om en houden van is in het frans 1 en hetzelfde werkwoord.
toevallig het werkwoord 'aimer' en dat spreek je uit als aimée. ;-)

1:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home