Mijn foto
Naam:
Locatie: Waalwijk, Noord-Brabant, Netherlands

Illustrator and comic artist living in the Netherlands, near Rotterdam. Attending a study in Animation at the Art Academy. Hoping to make some sweet animated movies in the near future! Portfolio: iamshotaro.com Blog: aimeetv.blogspot.com

maandag, september 18, 2006

55. Trrrring

12 Comments:

Anonymous Krulle said...

Sorry, ik heb weinig itneresse in boeken over kunstenaars.
En aan de deur koop ik niks, ook geen ideeën.
Wat is dan de boodschap, die in jouw naam overgebracht word? Zeker niet de bijbel, zoals in het beeld.....

9:03 a.m.  
Blogger Klaas Kuperus said...

Jehova's aan de deur gehad? Ach, ik heb wel bewondering voor die mensen, al zou ik zelf ze nooit binnenlaten. Ben wel eens in discussie met eentje gegaan, maar dat is niet te winnen. Ben jij ook zo volhardend als iemand je boek niet wil kopen?

10:15 a.m.  
Anonymous Mam said...

Misschien toch maar die studie theologie gaan doen in plaats van kunstacademie? Blijkbaar houdt het je nog steeds bezig!

3:34 p.m.  
Anonymous Tjaard said...

Jammer dat Jehova's getuigen een dwaalleer volgen, een twijfelachtige bijbelvertaling gebruiken en zo opdringerig evangeliseren. Veel mensen weten helaas het verschil niet waardoor ze ons ook voor getuigen aanzien als we op straat staan.

Als iemand niet wil dan wil iemand niet. Discussie op straat doen we in principe niet, luisteren, uitleggen en getuigen uiteraard wel ;) . En mensen die geraakt worden en broeders en zusters die hun duim opsteken zijn natuurlijk altijd tof ;) .

Als je theologie gaat doen zou ik wel uitkijken waar je dat doet. De tendens is dat steeds meer de dode letter bestudeerd wordt waardoor je afgestudeerden hebt die een stuk meer bijbelkennis hebben dan ik of m'n gemiddelde broeder/zuster, maar wie de boodschap totaal ontgaat. Kun je beter naar de ETF gaan :) .

Ik hoop dat mensen als Jehova's getuigen en afgestudeerde theologen ondanks deze hindernissen op een dag de ware, levende God zullen leren kennen. Evenals de rest van de wereldbevolking :) .

Shalom!

3:58 p.m.  
Anonymous Mam said...

@Tjaard,de keuze was al op Tilburg gevallen maar ik denk dat de kunstacademie het gaat winnen. Leuk trouwens om je zo regelmatig op dit tekenblog tegen te komen.

4:05 p.m.  
Anonymous Tjaard said...

@mam:

Je neemt minder aanstoot aan m'n reactie dan ik verwachtte ;) (gelukkig maar). En misschien wil ik zelf wel een keer naar de ETF, ik heb het idee dat prediking wel eens iets voor me zou kunnen zijn namelijk.

*Gaat nu lekker met Bijbel + puddingbroodje in een weiland vieren dat hij יהוה 'pappa' mag noemen.*

4:24 p.m.  
Anonymous Mam said...

@ Tjaard: Ieder zijn ding, zullen we maar zeggen :) Geniet van je puddingbroodje.

4:33 p.m.  
Blogger Klaas Kuperus said...

@Tjaard en Mam: Wat een serieuze noot zit er opeens aan deze blog. Positief bedoeld trouwens! Blij dat er ook nog op een normale manier over dit soort onderwerpen, met toch interessante mensen, gepraat kan worden.

Begrijp ik hieruit goed dat Aimée van plan is/was een studie theologie te gaan doen? Is heel iets anders dan tekenen inderdaad...

4:53 p.m.  
Anonymous merel said...

gave schets ..alweer ga zo door aimee xx merel

7:04 p.m.  
Anonymous Tjaard said...

@Klaas: kun je aangeven wat de reden is dat het je zo opvalt? Wat ben je gewend? Wat voor types personen...?

Over discussies is het wel zo dat als je ze met mij of m'n broeders/zusters zou voeren er wel één ding is: het al dan niet erkennen van de autoriteit van de Bijbel. Ik kan me inbeelden dat ik bijvoorbeeld in een levensbeschouwelijke discussie "dat is onbijbels" als valide reden zie om iets te verwerpen terwijl jij dat niet doet. Dan zit je dus vast ;) .

Wat je ook als frustrerend zou kunnen ervaren is dat christenen (die met een levend geloof tenminste) inwoning hebben van Gods Heilige Geest. Gods Geest bekeert mensen, verandert mensen van binnenuit en overtuigt ook van wat waar is. Toen ik net tot geloof was gekomen keek ik ineens met bijbelse ogen naar de wereld en vond ik heel veel van Gods principes die erin staan vanzelfsprekend. Dit vormt echter wel een kloof met een discussiepartner die de Geest niet heeft. Dat kan ook wrijving geven en het is best een kunst om daarmee om te gaan (het went namelijk erg snel :P ). Maar respectvol discussiëren en weten wat je wel of niet moet zeggen is ook iets wat wel goed komt als je goed naar Zijn leiding luistert. Dat laatste schort het helaas soms aan ;) .

Vooralsnog zijn bijbelse autoriteit en de waarheid van de Geest dingen waar een christen niet snel consessies aan zal doen in een discussie (deze zijn immers waar). Dan kun je als niet-christen helaas inderdaad het idee hebben dat je tegen een muur praat.

(Oh, als Aimée geen prijs stelt op hele discussies op d'r blog: je kunt m'n mailadres wel uit de url van m'n site afleiden ;) . Het begint wat veel te worden :P ).

12:25 a.m.  
Blogger Klaas Kuperus said...

@Tjaard: ik zal in een later stadium iets langer reageren, moet nu onderweg naar een klant. :)

9:17 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

heya medire.blogspot.com blogger found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

12:01 p.m.  

Een reactie posten

<< Home