Mijn foto
Naam:
Locatie: Waalwijk, Noord-Brabant, Netherlands

Illustrator and comic artist living in the Netherlands, near Rotterdam. Attending a study in Animation at the Art Academy. Hoping to make some sweet animated movies in the near future! Portfolio: iamshotaro.com Blog: aimeetv.blogspot.com

dinsdag, september 26, 2006

62. M8

3 Comments:

Anonymous Tjaard said...

Aimée, ik kan er niks aan doen, maar volgens mij ben je niet vrij hierin. Ik denk dat tekenen je op het moment bindt en het tekenen jou de baas is in plaats van andersom, zoals je zelf ook al aangeeft. Dat duiveltje in je weekly is wat dat betreft misschien een stuk reëler dan hoe je het daar waarschijnlijk bedoeld hebt. Die smult er namelijk van als mensen lijden of helemaal door iets geabsorbeerd worden waar ze niet vrij van kunnen komen. Da's precies waar-ie je wil hebben. Als je gebonden bent zul je namelijk nooit kunnen zijn hoe je bedoeld bent en hoe je wilt zijn.

Wil je eruit? En denk je dat je dat kan? Ik denk dat je momenten waarop je je zo voelt niet direct moet vergeten als het weer wat beter gaat. Het is namelijk erg menselijk jezelf voor de gek te willen houden als je bang bent om er iets aan te veranderen.

1:21 a.m.  
Anonymous michel said...

omdat haar vorige tekening refereert aan een religieus thema, hoef je dat toch nog niet in iedere tekening te zien?
aimée weet het vast zelf wel wat ze bedoelt, het is niet aan ons om het haar uit te leggen wat ze bedoelt.
de weekly zou ik ook niet zo snel zo heeeel serieus nemen. we zitten niet meer in de tijd van Raphael (klik op mijn naam voor een mooi engeltje van Raphael)! het engeltje en duiveltje is een in klassieke tekenfilms vaak gebruikt thema. ze mogen wel weer es wat vaker Tom&Jerry-tekenfilms op de tv gooien trouwens of krijgen we dan weer een discussie over teveel geweld in tekenfilms?

take care, you all!

2:09 p.m.  
Anonymous michel said...

Aimée de Jongh tekent al zeker strips sinds 2000! Tekenen is de ultieme vrijheid zonder dat we daar een ander mee schaden. Wie een probleem met míjn tekeningen zou hebben is vrij daarover met me te discussiëren maar ook om dan maar de andere kant op te kijken. Aimée is misschien gebonden aan deadlines maar ze weet best dat de deadlines van haar blog of haar weekly heus niet tot enige verplichting leiden dus maak dat er dan ook niet van, meneer!
bah, ik kan zo boos zijn als mensen anderen gaan vertellen wat de realiteit is. Striptekenaars creëren hun eigen realiteit op papier en dat is juist het mooie van strips maar zijn daarom nog niet los van de realiteit!
Er is een tekening van Hergé (als je niet weet wie Hergé is, die heeft Kuifje getekend) waarin hij achter de tekentafel zit met kettingen aan zijn voeten en Kuifje naast hem met een zweep!
Het is te vergelijken met deze blogtekening maar Aimée is heus wel de baas over wat ze tekent en niet het potlood. Dat zou wat zijn, zeg!
Wie weet heeft ze effe te veel opdrachten op zich genomen en kunnen ik of jij wel zeggen van "je moet zus, je moet zo, je moet blabla". Mijn goede vriend Zorro van der Kroft schreef in zijn commentaar op mijn EppoWordtVervolgd-publicatie (1986) het volgende : strips tekenen is als rolschaatsen, je leert het door veel te oefenen en als je valt, probeer je het weer opnieuw.

nogmaals, mijn beste wensen aan allen!
don't be ashamed to KICK ASS! Even if it's only on paper.
all views of opinion in this text are my views of opinion, it's not an obligation to agree or disagree.

4:11 p.m.  

Een reactie posten

<< Home