Mijn foto
Naam:
Locatie: Waalwijk, Noord-Brabant, Netherlands

Illustrator and comic artist living in the Netherlands, near Rotterdam. Attending a study in Animation at the Art Academy. Hoping to make some sweet animated movies in the near future! Portfolio: iamshotaro.com Blog: aimeetv.blogspot.com

zaterdag, oktober 21, 2006

82. Fan-art III: Akira

6 Comments:

Anonymous ryosuke said...

zijn al die delen van Akira al in het nederlands uitgebracht, aimée, en hoeveel delen dan?
Op Jetix is een nieuwe anime-reeks, franse regsisseurs maar wel japanse productie, Oban Star Racers, ik vind het zelf wel errrg mooi, neem sommige stukjes zelfs op op video. Helaas voor jou waarschijnlijk op een ongelukkig tijdstip, denk ik. Maaar het is leuk om te volgen, eindelijk weer eens een anime-reeks met een jongedame in de hoofdrol (heel vroeger was ik erge fan van Heidi, dat vind ik nog altijd de mooiste japanse tekenstijl vanwege de eenvoud van de tekeningen, Akira vind ik heel goed, don't get me wrong.... maar eigenlijk vooral de anime vanwege Otomo's visie op animatie (prerecorder voices, 24 images per second, all background painted by hand, all animation painted by hand on celuloid.... That anime make every computeranimator look like a girlypants ;-)

beste wishes!

12:24 p.m.  
Blogger aimee said...

hee ryosuke! (dat rijmt)
De laatste keer dat ik in de stripwinkel was en naar de Nederlandse Akira heb gezocht, waren ze nog bij deel 4.. en toen was er een heeeele lange pauze, ze bleven maar geen deel 5 uitgeven. Ik geloof dat ze nu wel bij deel 6 zijn, maar dat weet ik niet zo zeker. Oban Star Racers is een hele mooie serie, ik verbaasde me erover hoe geweldig Japans het eruit zag: en dan juist zo'n Japanse stijl die je niet als eerste zou overnemen als je een 'anime-like' animatieserie maakt. Het is echt zo'n soort underground anime stijl, als je begrijpt wat ik bedoel. Je ziet dat ze goed research hebben gedaan. En sja een meisje in de hoofdrol doet het inderdaad goed bij mij ;) En ook nog als ze een jongensachtige rol heeft! (stoer, zeg maar.)

Otomo rulez he? De film is inderdaad mooi, en uit mijn geboortejaar, dat zie je er echt niet vanaf. Veel slechtere animatiefilms komen nu nog uit. Maar in de manga zie je ook heel veel filmaspecten terug hoor, de plaatjes zijn soms net filmscènes! Hij heeft al best lang geen manga meer gemaakt jammer genoeg. Maar zijn films worden gelukkig ook steeds beter. Je moet zeker eens Memories en Steamboy bekijken :D

1:57 p.m.  
Blogger aimee said...

poepoe! wat een gedoe XD

1:57 p.m.  
Anonymous ryosuke said...

I love you.
:-(

3:32 p.m.  
Anonymous ryosuke said...

ik bedoel...
you rule....
dat bedoel ik...
verdorie... die beedee-uitgaves zijn neit te bestellen via internet. damned! ruilen tegen Akira deel 6? PLEASE???? Ik denk dat ik het heb gezien in een nabije boekhandel....

4:33 p.m.  
Anonymous ryoskue said...

aimée?
ik bedoelde vooral gewoon bedankt omdat je de enige manga-fan bent die niet zo alleswetend op me reageert maar tenminste op een leuke manier. Erg leuk dat je Oban Star Racers best goed vindt.
Ik heb Akira deel6 hier voor je. Dus. Voor het geval je het nergens vindt. Dus. Ik vraag er niets anders voor terug dan een beetje vertrouwen zodat ik het je kan sturen en eventueel een originele mangatekening van jou in ruil voor in 'n mooi lijstje bij me thuis. Ik vind je weekly leuk maar ook zeker je mangatekeningen (vooral bv. 'boycol') dus vandaar.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de allereerste Pokémon-manga nederlandstalig, je kunt Makoto Mizobuchi's deel1 van PokémonMysteriDungeon nù bij Jetixmagazine vinden. Misschien vind je Pokémon niks aan maar ik zie het toch wel als een collector's item, dus ik tip je in deze maar even.
gegroet en saaie nora! ;-p

of ik nog van je hoor of niet, bedankt! voor je lieve reactie.

ryosuke_gendaikko@mail2dreamer.com

2:29 p.m.  

Een reactie posten

<< Home